top of page

ARTIST(S) RESIDENCE

Werken en verblijven op De Garmhof

Voor kunstenaars;  theatermakers, cabaretiers, schrijvers, kunstschilders en muzikanten die een gastvrij onderkomen zoeken, biedt De Garmhof een tijdelijke residentie om te werken en te verblijven.

Naast een vlakke vloer theater is er een studio, een atelier, een groen omzoomd erf van +- 0,5 hectare en zijn er verblijfsruimten.

Elk zomerseizoen vinden kunstenaars van verschillende disciplines op De Garmhof hun weg. De een om rust te vinden, de ander om te schrijven, exposeren of te schilderen. En weer anderen om er alleen of samen artistieke grenzen te verkennen, nieuw werk uit te proberen voor een publiek of te experimenteren met kruisbestuivingen tussen verschillende kunstdisciplines. 

De Garmhof

De Garmhof ligt aan de rand van het dorp Orvelte, in het hart van Drenthe. 

Orvelte is een autovrij dorp met weinig verleidingen. Weg van de stad, grenzend aan verschillende natuurgebieden.

De afstand tot het dichtbijzijnde dorp/winkelcentrum (Westerbork) is 8 km, tot Emmen en Assen is 22km, tot Groningen 45km en tot Zwolle 100km. Bus en trein verbindingen zijn goed. 

Onze samenwerking?

De samenwerkingsvorm bepaal jij. Afhankelijk van je wensen: blijven we op de achtergrond, dagen we elkaar uit, stellen we een onderzoeksvraag op, wisselen we kennis uit of bieden wij je artistiek inhoudelijke ondersteuning.

Bel of mail ons als je meer wilt weten of langs wilt komen om kennis te maken. We zijn bereikbaar op telefoonnummer 0593-565830 / info@huisbrandaan.nl

_MG_7784 A.jpg

Regie/artistieke begeleiding of input gezocht?

Ik help je graag op weg. Ik bied regiebegeleiding en -advies aan beginnende en gevestigde makers (verhalenvertellers, theatermakers, performers en kleine theatergezelschappen).
 

Het komt heel soms voor dat er meerdere aanvragen voor eenzelfde periode zijn. Makers die vanuit vertelkunst werken en op het kruispunt van vertelling en performance (multi- en/of interdisciplinair) opereren, krijgen op dat moment voorrang. 

 

Heb je een regie verzoek of aanverwante vraag stuur me dan bij voorkeur een mail waarin je je vraag  en motivatie kort toelicht. Je kunt de mail sturen aan info@nielsbrandaancotterink.nl. Overleg je je verzoek liever eerst persoonlijk via de telefoon, dat kan ook, tel 0593-565830 / 06-15440530.

windpaardje.png

Verhalenhuis

      Brandaan

-  Voorstellingen/Voordrachten

-  Verhuur

-  Verblijf / Retraite

-  Verteltrainingen / Coaching

Contact

De Garmhof

Brugstraat 2, 9441 PG Orvelte

0593 - 56 58 30

info@verhalenhuisbrandaan.nl

bottom of page