top of page

JIJ BENT ALLE LIEFDE

voor jong en oud vanaf 7 jaar

naar het boek van Meneer Zee en Gitte Vancoillie

JIJ BENT ALLE LIEFDE

Betoverend verteltheater over twee kinderen op de vlucht, doorzettingsvermogen, sterrendromen en moeder natuur.
Je lichaam is je huis en je ziel is je rijkdom.

voor jong en oud vanaf 7 jaar - naar het boek van Meneer Zee en Gitte Vancoillie

Een avontuurlijk verhaal over twee kinderen, die hun huis en haard ontvluchten en op zoek gaan naar een liefdevol bestaan. Een betoverende vertelvoorstelling met vindingrijk geluids- en beelddecor. Over armoede, rijkdom, vertrouwen, de waarde van liefde en de verbindende kracht van Moeder Natuur.

Tijdens deze vertelvoorstelling stapt Niels Brandaan in de rol van dakloze Rinus de Vet. Rinus woont in de gevangenis. Terwijl Rinus poffertjes en crackertjes bakt voor de kinderen in de gevangenis, steekt hij hen een hart onder de riem door het vertellen van het verhaal Jij bent alle Liefde:

Er is moed voor nodig om op avontuur te gaan en je hart te volgen, om jezelf te ontdekken en te zijn wie je bent.

Een verhaal over een planeet in het heelal, in een ander melkwegstelsel dan het onze. De planeet is gelijkend aan onze moeder aarde. Al het eten op die planeet ligt aan één kant en daarom draait zij scheef. Op die planeet staat een gele wolkenkrabber waarin een kind woont. Op blauw vliegpapier schrijft zij brieven aan wie het lezen wil. Ze vouwt de brieven tot kraanvogels en werpt de papieren vogels tussen de tralies van haar venster door naar beneden. Op een dag lijken de tralies verdwenen en slaat zij op de vlucht. In haar vlucht kruist zij op haar pad een ander kind dat met haar mee vlucht. Samen leren de kinderen overleven. In het hart van een oeroude moederboom krijgen zij een inzicht en ontdekken het gouden ei voor de toekomst.

“Ergens op de wereld woont een meisje. Haar naam is Hoop. Hoop woont in een gele wolkenkrabber. Zij heeft alles en toch is zij verdrietig. Onder de stad is nog een wereld. In de riolen woont het jongetje Wil. Hij is lid van de familie inbreker. Wil kijkt altijd om zich heen en vertrouwt niemand. Hoop en Wil ontvluchten hun bestaan, ontmoeten elkaar, gaan samen op pad en ontdekken een prachtig eiland…“

Heb jij de moed om op avontuur te gaan zonder dat je weet waar het naar toe gaat? Durf jij te zijn en het leven te omarmen dat zich aan jou ontvouwt? Boek nu!

Verteld door vertelkunstenaar Niels Brandaan Cotterink. Niels is verbeeldenaar, verhalenverteller en een echte Willy Woartel. Hij tovert met woorden. Woorden die zingen, allitereren en soms raken in het hart.

Op aanvraag vertelt Niels Brandaan Cotterink
"Jij bent alle Liefde" in twee versies:

  1. Een versie waarin de dakloze en zojuist vrijgelaten gevangene Rinus de Vet vertelt over zijn leven en het publiek een hart onder de riem steekt met het verhaal "Jij bent alle Liefde";

  2. Een exlusieve versie van hetzelfde verhaal met extra tekst en uitleg over het ontstaan van het Unesco Werelderfgoed, de Kolonie van Weldadigheid in Veenhuizen, de weeskinderen en vluchtelingenkinderen van weleer.

Beide versies zijn te bewonderen:

  • als meeslepende vertel voorstelling in Verhalentheater Brandaan in Orvelte of in de Theaterschuur Brandaan bij Coco Maria te Veenhuizen (60 min 20-60 pers.)

  • op school als inspirerende op zichzelf staande vertelvoorstelling voor het kunst- en cultuurprogramma of bijvoorbeeld als onderdeel van een educatieve (erfgoed)project met thema's als arm/ rijk, vluchtelingen, kansengelijkheid en/ of moeder natuur

  • bij bibliotheken naar aanleiding van het boek van Meneer Zee en Gitte Vancoillie

  • bij (zorg)instellingen als verbindende vertelbeleving tussen het verleden en het heden

  • bij bedrijven als inspirerende op zichzelf staande creatieve kick-off of bijvoorbeeld als onderdeel van een verandertraject

  • in uw (openlucht) theater, op uw festival of bij het kampvuur

  • of op uw eigen locatie bij bijvoorbeeld een feestelijke aangelegenheid

 

met of zonder eenvoudig of uitgebreid

catering arrangement 

Klik hier voor contactgegevens voor aanvragen / boekingen

SPECIFICATIES

van de voorstelling

Duur voorstelling

Leeftijd

Speellocaties

 

Min. speelvlak

Verduistering

Opbouwtijd

Afbouwtijd

Licht- en geluid

Bijzonderheden

Max. aantal ll per vrst.

 

Aantal schoolvrst. p.d.

 ca 60 minuten

volw/kinderen 7+

(openlucht) theaters, scholen

bibliotheken en huiskamers
5 x 4 x 3 hoog

gewenst (niet noodzakelijk)

3 uur (theater)    2 uur (school)

1 uur (theater)  45 min (school)

is inbegrepen

nvt

90 ll (speellokaal)

120 ll     (gymzaal) 

150 ll  (theaterzaal)

Max. 3

bottom of page