top of page

DIERENPRAAT

een ode aan Armando

Lied De dagen zijn geteldNiels Brandaan
00:00 / 05:00

DIERENPRAAT

Naar de gelijknamige verhalenbundel van Armando

.. scherpzinnige dialogen

subtiele humor

rake liedjes en

zinderende zigeunermuziek..

“..een poëtische en muzikale hoogstaande performance. Een hommage aan Armando maar vooral een geweldige prestatie van Niels en de muzikanten! Het was me een waar genoegen hier bij te mogen zijn.” Herman Wiegerink (VODW)

ARMANDO

Armando creëerde tot op de laatste dag van zijn leven altijd vanuit de vrije geest van het kind dat in hem leefde. Op het laatst voelde hij de tijd dringen maar bleef creëren omdat zo zei hij zelf, hij zijn beste werk nog altijd niet had gemaakt.

Armando.jpg

Armando werd reeds vele malen voor zijn werk onderscheiden, geprezen en gelouterd. Voor het boekje Dierenpraat ontving hij in 2000 een Zilveren Griffel.

DE VOORSTELLING

tekening_edited.jpg

De voorstelling begint met een persoonlijke anekdote van Niels, over zijn eerste ontmoeting met Armando, zeven jaar geleden. Met slechts een klein stukje zwart tape op zijn bovenlip, kruipt Niels in de huid van zijn inspirator. Hij laat Armando voordragen uit zijn eigen verhalenbundel Dierenpraat. In het boekje staan elf dialogen van een alleenstaande man met dieren. Het zijn vervreemdende dialogen, vol humoristische verwikkelingen en verrassende wendingen.

Tussen de voordrachten door is er muziek en laat Cotterink Armando op scherpzinnige en humoristische wijze, zijn teksten en het leven dat hij leidde, becommentariëren en relativeren.

Tekst ARMANDO, liedteksten, spel en toneelbeeld NIELS BRANDAAN COTTERINK gitaart/compositie  PETER VERHELST (BE)  Publiciteitsfoto MICHEL WIELICK Scene fotografie  JAN DANES   gitaar en accordeon RADÉK FEDYK   contrabas   ULRICH WENTZLAFF   viool   SANDER HOVING   eindregie YOLLY VAN KAN  techniek BAS SUIR

RECENSIES

Gezien in De Kamers, Amersfoort, samen met de meester zelf. Knap gedaan en hele goede muziek! Voor alle kleine theaters die deze voorstelling nog niet geboekt hebben: DOEN! Yvonne Ploum (Armando Museum)

"Ik vind dat elke bibliotheek deze verteller eens moet boeken. Wát een verteller." Karin Horst

 

"een tip van een collega uit Breda. Deze verteller wil ik jullie van harte aanbevelen! Hij is super."  

 

"Een prachtige voorstelling waarin de sublieme teksten van Armando werden vorm gegeven door Niels Brandaan Cotterink . Hij deed dit op zijn zo eigen meesterlijke wijze, ontroerend en ook vol humor.Het gesprek met de muis is onvergetelijk indringend... Stuk voor stuk krijgen de dieren een eigen plaats en overtuigen zeer. De ode aan Armando kreeg een extra dimensie door de verrassende begeleiding van gitarist bassist en violist. Een avond waarin de bevrijding van de lach dwars door de wijze observaties van de dieren ging. Heerlijk en mooi!"  Diet Verschoor (schrijfster)


“De voorstelling is van een poëtische schoonheid die je tegenwoordig niet vaak meer ziet. Niels weet je, begeleidt door prachtige live-muziek, op authentieke wijze mee te nemen in de wondere verhalen die Armando schetst in zijn dierenverhalen. Met mooi acteerwerk, verrassende zang en -zoals ik inmiddels gewend ben van Niels – verschillende lagen in zijn voorstelling.”
Francine Boske (programmeur, Speeldoos Baarn)


“Dat Niels Brandaan Cotterink een goed verteller/acteur is bekend, maar dat hij zo mooi kan zingen was nieuw voor mij. Evenals de wijze waarop hij voorleest. De dieren uit Dierenpraat worden met de de juiste humor en ironie gebracht en groeien uit tot prachtige levende wezens. Je ziet het verhaal zo voor je afspelen. In combinatie met de mooie muziek brengt Niels een geslaagde ode aan de schrijver Armando, en geeft hem hiermee terecht een podium.”
Dorothé Joosen (cultuur coördinator Theater, Kunst Centraal Utrecht)


“..een poëtische en muzikale hoogstaande performance. Een hommage aan Armando maar vooral een geweldige prestatie van Niels en de muzikanten! Het was me een waar genoegen hier bij te mogen zijn. ”   Herman Wiegerink (VODW)

SPECIFICATIES

van de voorstelling

Duur voorstelling

Leeftijd

Speellocaties

 

Min. speelvlak

Verduistering

Opbouwtijd

Afbouwtijd

Licht- en geluid

60-75 minuten

VOLW/12+

(openlucht) theaters, scholen

bibliotheken en huiskamers
5 x 4 x 3 hoog

gewenst (niet noodzakelijk)

3 uur (theater)    2 uur (school)

1 uur (theater)  45 min (school)

is inbegrepen

INFO & BOEKINGEN

+31  (0)593  - 56 58 30

info@huisbrandaan.nl

windpaardje.png

Verhalenhuis

      Brandaan

-  Verteltheater op de deel

-  Verhalenboom op het erf

-  Vuurvertelplaats op het veld

-  Vertelstudio in 't stookhok

-  Vertel café in de schuur

-  Voorstellingen/Voordrachten

-  Verhuur

-  Verblijf / Retraite

-  Verteltrainingen / Coaching

Vraag naar de mogelijkheden

Contact

De Garmhof

Brugstraat 2, 9441 PG Orvelte

0593 - 56 58 30

info@verhalenhuisbrandaan.nl

bottom of page